W Browarach Warszawskich można już posmakować jednej z najlepszych i najzdrowszych kuchni świata. W Biurach przy Bramie otworzyła się pierwsza restauracja w tworzącej się tu Dzielnicy Spotkań i Smaków. Mykonos zapewni wyśmienitą kuchnię, chwilę wytchnienia i wakacyjny luz.
W Mykonos poczujemy się jak na greckich wakacjach. Nasze menu oparte jest na świeżych i smacznych produktach sprowadzanych prosto z Grecji. Nasi goście znajdą tu wszystko, z czym kojarzy im się ten kraj – wyśmienite sery: feta, manouri i graviera, wyborną jagnięcinę, najlepszą oliwę z oliwek, aromatyczne suszone pomidory czy smakowite oliwki, a także świeże zioła i przyprawy w mistrzowskim połączeniu – Marzena Nowakowska-Cipriano, właścicielka restauracji.
Radość i gorąca atmosfera
Restauracja jest bardzo przestronna. W głównym wejściu gości powita przeszkolony bar, a przestronna wysoka sala będzie kusiła głębokim, soczystym odcieniem marina blue. Przygotowaliśmy również przestrzeń dla lubiących spokojne, kameralne wnętrza, ukryte w głębi naszej restauracji. Każda z naszych sal zaopatrzona jest w system nagłośnienia i ekrany. To miejsce świetnie nadaje się zarówno na służbowe spotkania czy biznesowy lunch, jak i kolację z przyjaciółmi. Nie zabraknie tu też muzyki, która wprowadzi nas w wakacyjny klimat. – Marzena Nowakowska-Cipriano, właścicielka restauracji.
Szczegóły miejsca
Restauracja Mykonos jest nieco oddalona od ulicy Grzybowskiej, dzięki czemu atmosfera w tym miejscu jest naprawdę kameralna. W samym sercu Dzielnicy Spotkań i Smaków możemy przenieść się na gorącą wyspę i poczuć, czym jest słynna grecka gościnność. To podróż pełna smaków, aromatów i kolorów słońca. To nie przypadek, że to właśnie ta restauracja otworzyła się jako pierwsza i to tuż przed wakacjami. Z pewnością wielu z nas wybierze w tym roku urlop w kraju, dlatego dzięki Mykonos będziemy mogli poczuć się, jak na wakacjach i skosztować prawdziwej greckiej kuchni. – Michał Gerwat, dyrektor projektu Browary Warszawskie.