Bakery Browary Warszawskie, nowatorski koncept w stylu polsko – francuskich piekarni rzemieślniczych, otworzy się na warszawskiej Woli. Na parterze budynku Biur przy Warzelni właściciele stworzą miejsce dla miłośników słodkich i słonych wypieków. Chleby, bułki, bagietki, croissanty czy pain au chocolat zachwycą niejednego łasucha.
Sprawdzone receptury i ekologiczne rozwiązania
Nasi goście na własne oczy będą mogli przekonać się, jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowy chleb na naturalnym zakwasie. Codziennie czekać będzie na nich pyszne śniadanie, zbilansowany lunch oraz aromatyczna kawa i świeżo wyciskane soki. Ale w naszej piekarni na pierwszym planie znajdzie się oczywiście chleb – smaczny, pachnący, chrupiący – z różnego rodzaju ziarnami, pestkami, nasionami bogatymi w witaminy i minerały. Wszystko najwyższej jakości. – Bartek Rychcik, właściciel Bakery Browary Warszawskie
Menu, jakiego jeszcze nie było
Każdy, kto nas odwiedzi, będzie mógł rozkoszować się obłędnymi wypiekami. Michał jest prawdziwym magikiem i będzie dosłownie wyczyniał cuda na bazie francuskiego pieczywa – na słodko i na słono. Wiele produktów, np. kanapki będą personalizowane, więc o tym czym się wypełnią, zdecydują nasi goście. Nie zabraknie też polskiego chleba na tradycyjnym zakwasie. – Bartek Rychcik, właściciel Bakery Browary Warszawskie
Tradycja i nowoczesność
Wspaniała historia Browarów Warszawskich, sięgająca XIX wieku, wpisuje się w tę ideę. Jesteśmy dumni z tego, że tworząc Bakery Browary Warszawskie, nadpiszemy historię wspaniałych Haberbuscha i Schielego. Wierzymy, że w Browarach Warszawskich staną się ciekawym, chętnie odwiedzanym miejscem na mapie stolicy, dlatego chcemy być ich częścią. – Bartek Rychcik, właściciel Bakery Browary Warszawskie
Wielu z nas ma ulubione miejsca, które odwiedza w drodze do pracy lub spiesząc się na spotkanie, a które powodują, że dzień od razu staje się lepszy. Zapach świeżego pieczywa czy aromatycznej czarnej kawy, to moje ulubione na dobry początek dnia. Takie aromaty, kojarzące się domową, ciepłą atmosferą będą już wkrótce witać gości w progach piekarni Bakery Browary Warszawskie. Nowoczesne podejście właściciela oraz doświadczenie szefa kuchni sprawią, że to bistro będzie miejscem wartym zatrzymania się na dłużej. Rozwijająca się w naszym miejskim kwartale Dzielnica Spotkań i Smaków zyskała tym samym kolejny argument, by wkrótce zaprosić mieszkańców, pracowników oraz gości do odkrywania niesamowitych smaków i spędzenia tu wolnego czasu. – Karolina Prędota-Krystek, senior leasing manager w Echo Investment odpowiedzialna za finalizację umowy